Vad är PWO?

VAD ÄR PWO?

Pwo är en förkortning för Pre-Workout, vilket är en produkt som intas i prestationshöjande syfte innan träning och fysisk aktivitet. PWO har på kort tid blivit mycket populärt eftersom det hjälper till med:

  • Ökad energi och uthållighet
  • Ökat fokus under träningspasset
  • Ökad pump i musklerna
  • Ökad styrka
  • Så du orkar träna längre och hårdare

VARFÖR SKA MAN TA PWO?

En bra PWO kommer ge en omedelbar effekt och tar dina pass till en ny nivå. En vanlig beskrivning av vilka effekter en Pre-Workout ger, är att den skapar ett starkt fokus, ett tunnelseende med en känsla av att vara ostoppbar med ett bra pump i musklerna under hela träningspasset. Ett prestationshöjande Kosttilskott innehåller ingredienser som höjer din prestation under fysisk aktivitet för att du ska bland annat orka mer och prestera bättre.

VILKEN PWO SKA MAN VÄLJA?

Eftersom det finns många varianter av PWO - Pre Workout på marknaden så är det viktigt att välja den som passar dig och ditt syfte. Man brukar huvudsakligen dela in PWO i två olika typer. En prestationshöjande PWO med ämnen som fokuserar på att ge dig energi och bättre fokus. Eller en ”pump” PWO som fokuserar mer på att ge dig ökad Pump, ämnen som påverkar nivån av kväveoxid som i sin tur vidgar blodkärlen och ökar blodflödet vilket leder till ökad pump. 

På marknaden finns produkter som har fokus på enskilda effekter medans vi på Aware Nutrition har valt att ta fram en PWO med ingredienser som hjälper dig uppnå alla dessa prestationshöjande effekter (inklusive pump) och en PWO som är stimfri och som endast fokuserar på pump, utan koffein. Vi på Aware vill erbjuda två Pre-Workouts med formula som är bra och ger dig önskad effekt på ett säkert och bra sätt. 

NÄR OCH HUR SKA PWO INTAS?

Pre-Workout rekommenderas att intas 30 minuter innan träningspasset, men kan variera från person till person. Ett kontinuerligt intag av PWO kan dock försämra produktens effekt eftersom kroppen snabbt vänjer sig vid intaget. Ett tips är att pausa ditt intag med jämna mellanrum och låta kroppen vila från effekterna samt undvika intag på de dagar du vilar från träning. När du känner att kroppen fått sin paus kan du åter igen använda din prestationshöjare. Är du en ny användare av PWO ska du tänka på att sakta trappa upp dosen och successivt vänja din kropp av ett intag.  

På våra burkar finns instruktioner av dosering och glöm inte att gå igenom de ämnen som AWARE PWO innehåller och dess effekter. Har du funderingar eller är osäker på vilken PWO som passar dig? Tveka inte att höra av dig till oss så hjälper vi dig med ditt val.

ÄR PWO FARLIGT?

Om du doserar enligt rekommenderad dosering och maximal dos per dag så är PWO inte farligt. PWO rekommenderas dock ej till gravida, barn under 18 år, ammande eller personer med medicinska tillstånd. Ifall något av dessa stämmer in på dig kan det vara farligt och då bör du inte använda dig av PWO.